Categories
Instalatii sanitare

Cum pot ajuta conductele de instalații sanitare să vă păstrați casa în siguranță

Faceți tot ce puteți în fiecare zi pentru a vă asigura că locuința și familia dvs. sunt în siguranță în toate modurile imaginabile. Dar s-ar putea să existe un mod în care nu îi protejați.

Dacă nu te-ai uitat din ce sunt făcute țevile de instalații sanitare din casa ta, atunci ai putea invita pericole precum țevi sparte, inundații și mucegai! Citiți mai departe pentru a afla despre cinci materiale pentru țevile de instalații sanitare și cum vă pot ajuta să vă păstrați casa în siguranță.

Țevile PEX și siguranța locuinței
Țevile PEX sunt alternativa preferată la țevile din PVC și CPVC. Deoarece sunt rezistente la căldură, acestea pot fi folosite atât pentru apă caldă, cât și pentru apă rece.

Și pentru că sunt mai puțin susceptibile de a se sparge decât țevile fabricate din alte materiale, acestea vă protejează familia de un potențial dezastru sanitar. Este, de asemenea, unul dintre cele mai rentabile materiale de țevi disponibile, astfel încât protejează și finanțele familiei dumneavoastră.

Cum poate ajuta oțelul inoxidabil la siguranța locuinței?
Oțelul inoxidabil poate fi folosit pentru o varietate de aplicații în sistemul dvs. de conducte. Poate fi net mai scump decât alte tipuri de țevi din oțel, dar țevile din inox durează, de asemenea, mai mult decât alte țevi din oțel, deoarece rezistă la coroziune și la substanțe chimice. La fel ca PEX, țevile din oțel inoxidabil tind să reziste și la spargere, ceea ce vă scutește de un fiasco costisitor în instalații sanitare.

Sunt sigure țevile din alamă?


Alama este un material de conducte lăudabil, deoarece poate transporta apă potabilă în siguranță. De fapt, alama este ideală pentru conductele de apă, deoarece rezistă la coroziune și la deteriorarea prin căldură. De asemenea, acestea pot fi folosite și pentru țevile de scurgere.

Dacă alegeți să folosiți țevi din alamă pentru a transporta apă potabilă, este vital ca acestea să nu conțină plumb. Țevile din alamă care conțin plumb sunt sigure pentru a fi folosite ca țevi de scurgere, dar nu și pentru conductele de apă dulce.

Țevi din CPVC sigure

La fel ca țevile din PVC utilizate în mod obișnuit, CPVC este o opțiune populară și fiabilă pentru conductele de apă dulce. Datorită faptului că țevile din CPVC au o suprafață netedă, acestea reduc în mod eficient sunetul apei care se scurge prin țevile dumneavoastră.

Izolația excelentă a țevilor din CPVC reduce, de asemenea, pierderile de energie din cauza apei calde și reci care curge, astfel încât acestea sunt chiar mai ecologice decât alte materiale pentru conducte. CPVC este un pic mai scump decât țevile obișnuite din PVC, dar este mai rezistent și mai durabil.

Cât de sigure sunt țevile din fontă?
Primele țevi din fontă au fost instalate în secolul al XVII-lea pentru a furniza apă fântânilor din grădină de la Château de Versailles din Franța. Astăzi, aproape 400 de ani mai târziu, unele dintre aceste conducte sunt încă în uz.

Fierul turnat poate fi folosit pentru a transporta nu numai apă dulce, ci și ape uzate și gaz. Firește, fonta este cunoscută mai ales pentru durabilitatea sa pe termen lung, dar are și reputația de a reduce extrem de mult zgomotul datorită pereților săi groși. După 400 de ani, fonta este încă o opțiune viabilă pentru multe aplicații de conducte!

Atunci când aveți nevoie de țevi noi și mai sănătoase în casa dumneavoastră, puteți conta pe experții în țevi sanitare de la instalator 24/7 Bucuresti ! Dacă acest articol te-a învățat ceva nou despre țevile tale astăzi, nu uita să îl împărtășești cu prietenii tăi!